Sorin Cigher - Grajdari de meserie sau pelerini de ocazie

http://www.bisericabaptistasion.ro/file/images/articole/Sorin-Cigher-Grajdari-de-meserie-sau-pelerini-de-ocazie-24-Decembrie-2017.jpg

Grăjdari de meserie sau pelerini de ocazie

Nu ştim viaţa ciobanilor de după Betleem. Nu ştim viaţa grăjdarului de după sărbătoare. Nu avem multe informaţii cu privire la ce au făcut magii în anii de după întâlnirea cu Pruncul. Nu ştim multe despre Prunc până la vârsta de 12 ani, apoi foarte puţine ni se spun, printre care aflăm că a fost în Templu la acea vârstă. Din nou, nu ni se oferă informaţii despre El până la vârsta de 30 de ani. În ultimii trei ani şi jumătate ai vieții Lui se concentrează toată istoria mântuirii noastre. Tot ce avem nevoie găsim în această scurtă perioadă de timp petrecută pe pământ de Mântuitorul! Hristosul prezentat de Scriptură, argumentat de istorie, dovedit de toți creștinii practicanți a produs transformare.

Ceea ce realizăm este că nu Betleemul produce transformare, ci Golgota. Unii se leagă prea mult de Betleem şi uită de cruce. La Betelem toată lumea zâmbeşte că s-a născut un Prunc, dar la cruce se plânge mult... La iesle vin oamenii cu cadouri, la cruce, ni s-a dat nouă cadoul cel mai scump, mântuirea! Acolo primim darul nemeritat!

În grajd stai puţin pentru că nu eşti obişnuit cu mirosul, nu poţi sta mult dacă eşti prea comod... mergi că aşa se merge în vizită la nou-născut, dar nu îţi place ronţăitul animalelor, glasul deranjant al gâștelor, rumegarea vacilor liniştite, behăitul berbecilor şi ţopăitul ţapilor. Toate sunt enervante... La Cruce ni se curăţă mizeria. La Golgota vezi pe Cineva care strigă: Tată, iartă-i că nu  ştiu ce fac!

Un singur glas care răsună peste mări şi ţări! Este glasul durerii despărţirii!

La iesle pot veni toţi fariseii, Irod a fost un astfel de lider. La cruce nu poţi fi de lemn. Acolo înţelegi că dragostea faţă de tine L-a făcut să aleagă această cale. Acolo vezi realitatea zdrobitoare. Doare, e multă suferinţă. Plânge mama, plâng prietenii, e îndurerat Dumnezeu pentru că Fiul Său a fost zdrobit ca noi să fim ocrotiţi!

Nu uita! Totul începe în inima lui Dumnezeu în veşnicie, coboară la Betleem, culminează la cruce, coboară în mormânt şi continuă în Slavă. Nu este totul aici, continuă în Slavă de unde s-a început totul.

Nu fiţi grăjdari de meserie şi nici pelerini de ocazie! Fiţi realişti şi consideraţi că toate sărbătorile au fost pentru noi! La Betleem a venit El la noi, la cruce a murit pentru noi, s-a înălţat tot pentru noi şi va reveni după noi!  Deschideţi-vă inimile şi primiţi-L în camera de oaspeţi în care nu lăsaţi pe oricine să intre, dar El merită mai mult decât un grajd!

Sorin Cigher 

24 decembrie 2017 

http://www.bisericabaptistasion.ro/file/images/articole/Sorin-Cigher-Grajdari-de-meserie-sau-pelerini-de-ocazie-24-Decembrie-2017.jpg

 

 
Deocamdata nu exista comentarii!Momentan nu exita documente atasate articolului!
Versetul Zilei
Departamente
RUGACIUNE
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
STUDIU
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
TINERET
Intalnire de tineret

Vineri 18:00 - 20:00
 
GRADINITA
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
Salutul Bisericii
Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

1 Tesaloniceni 5:23
Vizitatori
Total vizitatori: 73057
Acasa      Despre noi      Editorial      Biblia      Evenimente      Multimedia      Live      Misiune      Gradinita      Contact
Contact :   Str. Verzariei nr.2
                    Sibiu - 550049
                    Romania, Sibiu
                    Telefon: 0269/227838
                    E-mail : office@bisericabaptistasion.ro
Program :  Duminica 10:00 - 12:00, 18:00 - 20:00
                     Miercuri 08:00 - Zi de Post si Rugaciune
                     Miercuri 19:00 - 21:00 (Rugaciune si studiu biblic)
                     Joi 19:00 - Repetitii de Cor
                     Vineri 19:00 - 21:00 (Intalnire de tineret)
 
 
 
Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. 1 Tesaloniceni 5:23

1 Tesaloniceni 5:23