Urgenta s-a incheiat, ramanem in alerta - Sorin Cigher, 15 Mai 2020

Meditația nr.62

 

Urgența s-a încheiat, rămânem în alertă

https://www.bisericabaptistasion.ro/file/images/articole/Meditatie-Sion-Sibiu-15-Mai-2020.jpg

Mai bine de două luni am fost într-o situație nemaiîntâlnită de majoritatea dintre noi. A fost o situație de urgență, pe care unii au înțeles-o și au fost cuminți, iar alții s-au revoltat și au generat probleme autorităților. Unii au fost amendați, alții avertizați și unii au scăpat, pentru că au respectat legile.

Declarații, adeverințe, restricții, limitări ale deplasărilor, cu mască, cu mănuși, distanțare socială, suspiciuni de potențiale victime sau purtătători de virus. Ne-am ferit de lume, dar și lumea s-a ferit de noi! Ne-am spălat mai mult pe mâni și am acordat o importanță mult mai mare igienei, ceea ce nu este rău!

Acum, suntem puțin mai liberi, ne putem deplasa fără teama de a fi amendați că ne-am uitat declarația acasă ori am ignorat-o. Avem nevoie de ea doar când ieșim din localitate!

Dacă ar fi să răspunzi sincer la întrebarea: Ce ai învățat din toată perioada aceasta, ce răspuns ai da? Am avea răspunsuri diferite! Pentru că ai ajuns să citești aceste gânduri, înseamnă că ești în viață și că acest virus nu a reușit să te răpună. Acest lucru este un har din partea lui Dumnezeu! Trebuie să Îi mulțumești că te-a ocrotit! Nu trebuie să uităm Cine este stăpânul universului! El este în cer și face tot ce vrea, nu-L poate trage la rost nimeni de ce e așa sau altfel! El îngăduie anumite situații peste omenire, peste planetă, are un scop și acesta nu este dezvăluit tot timpul, dar la final vom înțelege că toate au lucrat spre binele nostru!

Ne-a demonstrat cât suntem de firavi! Viața noastră este cât un fir de ață subțire, de care nu merită să ne agățăm, ci de Cel care ne-a întins brațele, de brațele Lui, dacă ne legăm, suntem în siguranță! Am învățăt că toți suntem egali. Nu există polaritate umană, diferențele sociale, economice, religioase etc le-am făcut noi, dar în fața Lui, omul este egal! Toți avem un suflet asemănător, toți avem un trup cu slăbiciuni și suntem creați de același Dumnezeu, la fel! Când realizăm egalitatea, vom evita comparația și motivațiile noastre se vor schimba! Vom evita etalarea exteriorului și a materialului, pentru că tot ce se vede este trecător; vom fi oameni: mai sensibili, mai altruiști, mai credincioși, mai interesați de ceea ce nu se poate pierde, de veșnicie! Am învățat că toți suntem muritori! Nu există nimeni care să poată garanta că va rămâne pentru totdeauna pe pământ, ci într-o zi, toți vom pleca! Oricât de mari și tari suntem azi, mâine putem fi răpuși de o boală și totul se termină pentru noi! Gândiți-vă doar la cei pe care îi cunoașteți, care într-o zi au fost mari și tari, iar azi..., sunt istorie! Am învățat că disciplina este imperativ necesară în toate domeniile vieții! De la igiena fizică, la cea spirituală! Niciuna nu trebuie ignorată!

A fost o perioadă de urgență, cu multe restricții, iar azi s-a încheiat, dar nu s-a terminat disciplina! Este o altă perioadă de alertă, trebuie să fim în alertă, adică cu ochii-n patru! Să fii în alertă înseamnă să veghezi permanent! Să fii precaut, să nu ignori nimic, să te gândești că oricând se pot strica lucrurile! Nu dormi pe perna ignoranței! Pe plan spiritual este la fel. De peste 2000 de ani, Domnul Isus Hristos ne-a avertizat: Vegheați! Adică, de atunci credinciosul trebuie să fie în starea de alertă! Oricând, la orice oră, în orice moment virusul păcatului poate pătrunde adânc și să facă ravagii în sufletele noastre! Alerta este necesară! Avertismentul este real, nu vă jucați cu focul, cu veșnicia! Fiți treji, că este cineva care dă târcoale să distragă atenția de la ceva important, schimbând macazul vieții, dezumanizându-ne! Cineva care a dat acest avertisment știe ce vorbește, deci merită să avem încredere în El!

Fiți pe fază, nu vă lăsați demăgiți și nici amăgiți de cei care au în fișa postului această slujbă! Dacă am învățat lecția din toată perioada de carantină, înseamnă că am devenit mai înțelepți, iar dacă nu am priceput nimic, avem încă vreme, timp, să recuperăm, astăzi!

Fiți responsabili, fiți înțelepți și nu vă luați după nicio ,,știre falsă”! Adevărul va învinge! El este Adevărul!

Cigher Sorin, Sibiu

15 Mai 2020

(ultima meditație din carantină)

 

Deocamdata nu exista comentarii!Momentan nu exita documente atasate articolului!
Versetul Zilei
Departamente
RUGACIUNE
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
STUDIU
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
TINERET
Intalnire de tineret

Vineri 18:00 - 20:00
 
GRADINITA
Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos!2 Tesaloniceni 3:5
Salutul Bisericii
Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

1 Tesaloniceni 5:23
Vizitatori
Total vizitatori: 134611
Acasa      Despre noi      Editorial      Biblia      Meditatii      Multimedia      Live      Misiune      Evenimente      Contact
Contact :   Str. Verzariei nr.2
                    Sibiu - 550049
                    Romania, Sibiu
                    Telefon: 0269/227838
                    E-mail : office@bisericabaptistasion.ro
Program :  Duminica 10:00 - 12:00, 18:00 - 20:00
                     Miercuri 08:00 - Zi de Post si Rugaciune
                     Miercuri 19:00 - 21:00 (Rugaciune si studiu biblic)
                     Joi 19:00 - Repetitii de Cor
                     Vineri 19:00 - 21:00 (Intalnire de tineret)
 
 
 
Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. 1 Tesaloniceni 5:23

1 Tesaloniceni 5:23