Voluntarii strânși sub egida grupului ProUcraina la Sibiu au deschis un Centru Educațional de Zi pentru refugiați, pe strada Verzăriei nr. 2. Aici, copiii ucraineni vor face cursuri cu o educatoare ucraineancă, iar adulții vor avea posibilitatea să învețe limba română.

Începând de luni, 4 aprilie, copiii refugiaților vor veni la acest centru unde vor fi așteptați de o educatoare și o îngrjitoare, ambele ucrainience. Spațiul centrului este oferit de Biserica Baptistă Sion din Sibiu, str. Verzăriei.

„În colaborare cu mai multe instituții și organizații, oameni cu suflet mare, implicați activ și direct în susținerea refugiaților, am reușit deschiderea acestui centru educațional. Avem multe ONG-uri care se implică activ în sprijinirea refugiaților, Crucea Roșie ne este un partener activ în toate proiectele noastre, instituțiile statului sunt parte activă a proiectelor derulate”, spune Sorin Cigher, coordonator ProUcraina.

După prima săptămână de acomodare, copiii vor avea din 11 aprilie un program prelungit de la ora 8 la 17. Li se asigură și masă gratuită copiilor. „Avem în obiectiv derularea acestui proiect în mai multe locuri din Sibiu, în funcție de numărul de copii refugiați veniți în oraș”, transmite sursa citată.

Cursuri de limba română pentru adulții ucraineni

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect va începe prima grupă pentru adulți care doresc să învețe limba română. Cursurile se vor face de două ori pe săptămână. O dată pe săptămână, aceeași profesoară va preda copiilor ucrainieni limba engleză.

Cu prilejul inaugurării Centrului Educațional de Zi ProUcraina, reprezentanții noii comunități ucrainene de la Sibiu și-au ales un lider. Se dorește formarea unei singure comunități de ucraineni la Sibiu. Ei vor primi informații despre drepturile și obligațiile pe care le au refugiații. „Dorim să lucrăm organizat și direct cu liderul lor pe raza județului Sibiu. Acest lucru va face mult mai ușor de identificat nevoile, cât și o legătură directă cu autoritățile din Sibiu. Dorim ca împreună să ne unim și să avem o țintă comună, care va fi în folosul semenilor noștri ucrainieni! Împreună suntem mai puternici, împreună putem face mai multe!” a concluzionat Sorin Cigher, coordonatorul proiectului ProUcraina.

Publicat în Anunturi, Misiune, Pro UcrainaEtichetat , , , , , , , ,
Un gând despre „Centru Educațional de Zi pentru refugiați, la Sibiu – dedicat copiilor ucraineni, dar și adulților care vor să învețe româna
  1. Pot sa spun pur si simplu ce usurare sa descopar o persoana care chiar stie despre ce vorbeste online. Cu siguranta stii cum sa scoti o problema la lumina si sa o faci importanta. Mai multi oameni ar trebui sa verifice acest lucru si sa inteleaga aceasta parte a povestii. Am fost surprins ca nu esti mai popular, deoarece cu siguranta detii cadoul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *