O nouă zi stăsă înceapă, dar este una specială.Urletele mulțimii sunt gata săceară un Barnaba corupt și vinovat,iar pe Cel care nu poate fi dovedit ca vinovat, îl vorcondamnat! Decizia a fost luată în toiul nopții(au făcut noapte albă, dar a meritat, fiindcă au ajuns, în sfârșit,la final, și-au spusei).Mai trebuia semnată,dimineața, deoarece noaptea nu se puteau lua decizii, erau ilegale. Așteptau cu nerăbdare ivirea zorilor,ca să poată scăpa de Isus, preferândun criminal.Ciocanul judecătorului este prăgătit să bată sentința! Crucea este sculptată, gata să fie pusăîn spinarea condamnatului! Cuiele vor fiînfipte în mâinile Lui șipicioarele,perforate,fără milă,de aceleași cuie ascuțite. Ciocanul lovește fără milă în capul cuiului,lăsând în urmă o durere de nedescrisîn trupul celui răstignit. Coroana nu este decinste, ci o jignire la adresa inculpatului;nu este o coroană obișnuită, ci una specială, de spini. Acei spini ascuțiți brăzdează capul și fruntea Mântuitorului nostru. Acceptă șiaceasta! Pe lângă biciuirea zdravănă de care a avut parte, o sulițăînfiptăîn coasta Lui nu înseamnă nimicpentru soldați, dar pentru El,înseamnă mult, le arată tuturor că îi are îninimă, că nu i-a scos de acolo, chiar dacămeritau aceasta. A stat pe cruce, dar și în ultimele clipe ale vieții Lui a fost interesat de salvarea păcătoșilor. A vorbit despre cer cu colegii de suferință, unul a fost interesat și a ajuns acolo, altul a fost disprețuitorși a refuzat!

Imaginea devineri ne rămâne în memorie, în sufletpentru tot restul vieții noastre! Pe cruce trebuia să fimnoi;meritam să fim atârnați, fiindcă am făcut faptedemne de răstignire. Dacă El,care n-a făcut nimiccondamnabil,a fost pus pe cruce, cu atât mai multnoiam merita condamnarea veșnică („plata păcatului este moartea”).Vinerea este ziua înlocuirii noastre! El, de bună voie,acceptăsă sufere, să moară, să se îmbrace cu păcatele noastrecasă fim liberi! Moarte Lui din Vinerea Mare înseamnă viața noastră pentru eternitate! Doar prin credința în Cel care a murit înVinerea Mare, pe cruce, putem avea un trecut șters,un prezentbinecuvântatși un viitorasigurat! Ce bine că a existato Vinere Mare! A fost Cine să moară în locul nostru! Îi suntemmulțumitori, recunoaștem, credem și nu uităm niciodată ce s-a petrecut pe Golgota! Așa cum se obișnuieștea se scriepe coroanele dusela înmormântarea celui drag: „Nu te vom uita niciodată!”, să privim la Cruce și să spunem: Nu uităm niciodată cât bine ne-ai facut!Te-ailăsatpus pe cruce în locul meu, Îți mulțumesc! Da, El a muritîn locul meu! Atunci a murit, dar acum este viu!

A fost o Vinere Mare, dar a venit și ziuaînvierii, garanția noastră pentru totdeauna! Apropie-te de El și vei auzi nu doar bătăile romane, ciocanele soldaților, ci și bătăile inimii Lui!Inima Domnuluibate pentru tine! Oare ata bate pentru El?

30 aprilie 2021

Cigher Sorin, Sibiu

Publicat în Editorial, MeditatiiEtichetat , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *