Cât de nepriceput să fii și să nu profiți de ocazia de a primi totul pe gratis! Dacă știi că se deschide un magazin și sunt promoții cu reduceri mari, alergi fără să stai pe gânduri. Îți cumperi și dacă ai nevoie și dacă nu, te gândești că într-o zi îți vor fi bune! Dacă știi că se dă (mai ales, pe gratis), ești acolo la prima oră și nu pierzi ocazia, te înghesui în rând, îți pui și masca, stai cuminte și aștepți, nu pierzi nicio ocazie!

Imaginea este una explicită, asemănătoare cu ce se va petrece într-o zi la poarta veșniciei. Acolo se va înghesui lumea ca să intre. Disperarea va fi mare, pentru că ocazia s-a dus! Trenul a fost odată în gară, dar a plecat! Vor fi mulți care vor bate la poartă să li se deschidă, dar nu îi va asculta nimeni! Atunci va fi prea târziu! Un scenariu asemănător a fost pe vremea lui Noe. După ce a terminat corabia, ușa a mai stat deschisă câteva zile, oamenii puteau fi interesați de salvarea lor, dar nu le-a păsat, au fost dezinteresați. Nu s-au gândit cum va arăta lumea după potop, nu au crezut în el. Când au început apele să curgă, când s-au deschis toate izvoarele, au început să caute un loc de scăpare și singurul lor refugiu era în corabia prietenului Noe. S-au înghesuit la ușă, au strigat, au bătut, au apelat la sentimentele lui Noe, au încercat să forțeze, dar nu au primit răspuns și nici nu au reușit să impresioneze pe cineva. Înghesuială mare, disperare și teamă, dar în zadar…, au cules exact ce au semănat!

Cam așa stă treaba și cu salvarea sufletului tău și al meu. Într-o zi, Cineva a coborât la noi, de dragul nostru. Ne-a iubit și a venit să locuiască la noi. Acesta este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu care și-a manifestat această iubire fără margini. A fost huiduit, jignit, prins, condamnat, omorât pentru că a făcut un bine omenirii. Au înțeles într-un târziu că El nu a fost oricine! El a înviat și a dovedit că este Dumnezeu! Acest Dumnezeu ne-a lăsat o carte, un ghid, o hartă, un GPS sufletesc. Putem primi toate coordonatele și să călătorim spre veșnicie în siguranță, fără să ne rătăcim. El este singura cale reală spre o veșnicie fericită! Este singura ofertă reală, pe gratis! A fost scumpă, dar altcineva a plătit-o pentru noi!

Pentru ca să nu ne înghesuim atunci, la poarta cerului, ideal ar fi să ne grăbim aici, să ne înghesuim să primim pe gratis iertarea de păcate! Să facem rând la crucea Lui, să ne așezăm păcatele la cruce și să I le oferim Lui. Este cel mai frumos cadou pe care Îl putem face Domnului! Dacă ne grăbim la cruce, acolo ne dăm masca sufletului jos. Acolo suntem noi: reali, sinceri, transparenți și originali. Când privim în oglindă, ea ne spune adevărul despre noi! Acolo ne recunoaștem vinovăția! Acolo primim iertarea! Acolo primim cel mai frumos cadou pe care cineva ar putea să ni-l ofere, mântuirea sufletului nostru! Acolo ne împrietenim cu Dumnezeu! Acolo primim un Avocat care ne va apăra toată viața; dar nici la judecata de apoi nu vom fi singuri, El rămâne fidel promisiunilor Lui! Este singura modalitate prin care putem evita înghesuiala din ziua de apoi. Oricum, nimeni nu scapă de momentul în care trebuie să stea în fața Judecătorului. Într-o zi, pe cei care sunt dezinteresați de Hristos aici, îi va apuca panica, groaza, pocăința și seriozitatea, doar că atunci… va fi prea târziu, vor fi demascați și începe necazul veșnic, din care nimeni nu îi va mai putea ajuta!

Poți scăpa de acest lucru astăzi! Poți scăpa de frică, de teama veșniciei. Ai încă șansa de a privi la brațele întinse pe cruce ale Domnului și a-i cere iertare. El o face cu bucurie și vei vedea cu ochii tăi transformarea pe care o produce El!

Încearcă și nu vei regreta! Nu-ți mai duce poverile singur! Nu aștepta până atunci, că va fi târziu! Începe să privești spre El cu încredere; nu ezita să faci coadă la Casa Lui, astăzi, să-L cauți cât încă e îndurare…

Sorin Cigher, 4 aprilie 2021

Sibiu

Publicat în Editorial, MeditatiiEtichetat , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *