Suntem capacitați de Creator cu abilitatea de a ne adapta ușor la orice condiție. Avem în natura noastră această înclinație, pe care nu o putem nega!  În condițiile actuale, pe scară largă, nu facem o tragedie din faptul că nu a ieșit în fruntea țării cine am vrut noi. Ne adaptăm și ne reconfigurăm! Ne-am fi dorit să fie altcineva, dar se pare că adevăratul Stăpân a hotărât altceva! Nu știm de ce este așa, dar știm că El nu face greșeli! ( Oare n-au fost 10 oameni buni în America să se roage și să fie ascultați ?) Nu ne dăm de ceasul morții că a ieșit partidul antipatic și persoana pe care nu ne-o doream; dovedim imaturitate și lipsă de perspectivă biblică dacă facem astfel. Ne oprim, ne analizăm posibilitățile și o luăm de la capăt! Dacă am căzut, ne ridicăm și mergem înainte! Nu ne vom lăsa intimidați de veștile rele, amplificate de scenariștii apocaliptici. Noul președinte al Americii, înscăunat, este un om creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu; nu este înțelept să-l demonizăm și să-l considerăm antihristul care semnează legile care nu ne plac.  Mai important este să ne rugăm pentru el și pentru toți care votează legi, favorabile sau nefavorabile nouă. Acești lideri au nevoie de Dumnezeu, la fel cum avem și noi nevoie urgentă de El! Sunt suflete prețioase în ochii lui Hristos, și pentru ei a murit Domnul! Nu trebuie să îi aruncăm la coșul de gunoi și să ne considerăm superiori prin atitudinea noastră, doar pentru că nu zic la fel ca noi! Aici este examenul pe care îl dăm cel mai mulți dintre noi. 

Am fost legați de un om? Într-o persoană ne-am pus toată nădejdea? Această persoană nu mai e unde vrem noi…, dar ce facem? Am așteptat ca un om să fie suveran și el să ne rezolve totul? Dacă am așteptat de la un om ceva, înseamnă că nu-i Biblia cartea care ne influențează viața, se pare că nu prea avem de-a face cu ea…! V-aș recomanda să citiți și să vă lăsați conduși de această Carte prețioasă! Istoria este plină de astfel de împărați, domnitori, care au fost tari și mari…, dar într-o zi și-au pierdut scaunul, s-a dovedit că erau muritori! Toți sunt în mormânt și vremea lor s-a dus! Dacă acum este o vreme care ne sperie, nu știm în cine ne-am pus nădejdea! Dacă avem încredere în Acela care este stăpân peste regi, împărați și vremuri, suntem liniștiți și în siguranță! Nu trebuie sa ne agităm, nu trebuie să ne speriem, nu trebuie să intrăm în catacombe, nu trebuie să ne cumpărăm buncăre și conserve că vine un val de prigoană… și chiar așa, dacă vine, care e problema? Știți câți creștini sunt persecutați în timp ce citiți aceste rânduri? Sunt ei mai păcătoși ca noi? Merită ei un tratament mai dur decât noi? Nu! La fel îi iubește și pe ei Domnul! Dacă Stăpânul a hotărât așa, nu-L desconsiderăm judecând că nu-i bine…!

Dragilor, cei care sunteți în America și tremurați pentru că a ieșit un președinte pe care nu-l agreați, gândiți-vă mai serios la rolul pe care îl aveți în societate!  Priviți la mandatul pe care îl aveți din partea Domnului! Dacă sunteți cinstiți, curați, nu aveți nicio teamă și nu veți pierde nimic. Dacă viața voastră este duplicitară și vă știți cu probleme, reconfigurați-vă traseul și reveniți-vă în fire, pocăiți-vă cu adevărat de orice gând rău și păcătos. Lăsați aroganța și superioritatea, smeriți-vă și El va aduce vremuri de înviorare! Priviți la Hristos și la felul în care a tratat El stăpânirile: „Dați Cezarului ce este al Cezarului…”  Supuneți-vă și când nu vă convine! Cinstiți-i și pe cei pe care nu-i suportați!

Este ceasul să privim înainte la Regele nostru care ține totul în mâinile Sale! Pozițiile publice, politice, regii, împărații, șefii, directorii etc…, toți sunt trecători și instabili! Unul singur este veșnic Domn, pe care trebuie să-L credem și să ne punem încrederea deplină în El, restul…, este o chestiune de timp până iar se vor schimba lucrurile…, dar El niciodată nu se schimbă! Merită să ne ancorăm viața în Hristos și să nu ne agităm și să tremurăm în fața amenințărilor lumii.  

Cu noi este Dumnezeu! Să sperăm că ne reconfigurăm traseul și alegem calea Lui cea dreaptă!

Sorin  Cigher 

22 ianuarie 2021, Sibiu 

Publicat în EditorialEtichetat , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *