Am fost manipulați, luați de naivi, de către cine? De către semenii noștri care s-au văzut suverani, au crezut că treptele pe care urcă sunt armate, însă ele au fost fragile și nu a ținut mult urcarea. Totul a fost o iluzie! Această himeră a ieșit la iveală. Au ajuns în vârful imaginar, mult dorit și de acolo i-au luat amețelile și s-au dezechilibrat. Așa se întâmplă cu aceia care au uitat să fie oameni și nu și-au zidit temelia pe un fundament realist. Aerul a fost tare și nu le-a făcut bine, nu au fost pregatiți pentru anonimat, prăbușire…, nu s-au gândit la ziua când nu vor mai fi… Au uitat că sunt bieți oameni, s-au crezut zei… superoameni, au uitat de adevăratul Dumnezeu! Orice poziție în această lume este trecătoare, supusă falimentului, oricât de sigură și stabilă ar fi ea… Se prăbușesc bănci, corporații, companii de asigurări, guverne, președinți de partide, președinți de stat, prim-miniștri etc… Ar face bine dacă ar conștientiza că totul este un abur care dispare imediat după ce apare… uneori nici nu apucă să iasă la suprafață până dispare în neant.

Când privești la unii dintre liderii care își încordează mușchii, te apucă mila și groaza. Când dispare aburul totul este istorie pentru ei. Privim la ce se petrece pe scena românească, parcă totul este un teatru ieftin cu niște actori amatori care nu știu de unde vin și nici încotro se îndreaptă. Unii și-au greșit rolul și totul pare o comedie. Se cred lideri demni de urmat, însă ar fi o tragedie să urmezi exemplul unor personaje fără viitor, cu mult umor. Pentru unii, aburii puterii au urcat la cap, gândesc tot mai greoi, se exprimă tot mai ambiguu, iar pentru alții, învârtiți de spirala amețitoare (puterea este un țel pe care nu-l vor atinge niciodată), se agață cu mânile de o poziție imaginară.

Omul a dorit tot timpul să devină cineva! El vrea să aibă un nume, ahtiat după renume! A luptat asiduu să dețină controlul, să facă exerciții pentru manipularea semenului. A reușit să inspire frică și să acapareze mase de oameni care să le devină marionete obediente. Prin impunere a reușit să răspândească un soi de teamă. Un proveb spune: frica de oameni este o cursă! Să ajungi să te temi de semeni este o greșeală spre care mergem voluntar. A da respectul cuvenit este una, a tremura în fața semenului este altceva. Dumnezeu ne-a creat egali, cu responsabilități diferite. Cei care au primit sarcina de a conduce să nu uite că slava omului este deșartă, de aburi. Să nu fie amețiți de aburii puterii. Pot fi aburii politici, religioși, administrativi etc. Orice funcție este efemeră! Nu îi vom da slavă omului niciodată, indiferent cum se numește el și ce poziție va ocupa pe pământul obosit de atâta aroganță!

Cei care umblați după o slavă… deșartă aduceți-vă aminte că totul este așezat pe un nisip mișcător! Unul singur nu se va schimba niciodată – Dumnezeu! El este Stăpânul și noi, ca și creaturi după chipul și asemănarea Sa, trebuie să Îi acordăm Lui slava pentru că este Dumnezeu și rămâne Dumnezeu și fără acceptul nostru! Nu este bine să se joace nimeni de-a dumnezeu și nici să Îi țină locul lui Dumnezeu pe pământ, El nu a cedat locul omului și rolurile nu s-au inversat! Tot ce este înălțat în fața oamenilor este o urâciune în fața Creatorului nostru!

Așadar, când văd oameni care se cred mari și tari, îmi este milă de viitorul lor, va fi unul sumbru. Niciodată să nu uităm că suntem doar oameni! Să rămânem oameni și să privim la semenul nostru de pe poziția de egalitate, cu aceleași drepturi.

Sorin Cigher, pastor

17 octombrie 2021

Prima pagină » Noutati » Slavă de aburi…

Publicat în Editorial, MeditatiiEtichetat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *