Am convingerea că o mare parte dintre privitori vor citi doar titlul și apoi vor judeca! Dezinteresul e mare, dar folcloriștii vor emite prejudecăți. Vă rog, citiți până la capăt și apoi trageți concluziile!
Cred cu tărie că, peste 100 de ani, dacă lumea va mai fi suportată de Dumnezeu, cei mai mulți dintre noi (dacă nu chiar toți) vom fi morți. Probabil că toți cei care citiți aceste rânduri, împreună cu mine…, nu vom mai fi aici, pe aceste meleaguri. Fiți convinși de aceasta! Vaccinați sau nevaccinați, mândri sau smeriți, înțelepți sau lipsiți de pricepere, bogați sau săraci, școliți sau neșcoliți, cei de la oraș, cât și cei de la sat…, cu toții ne îndreptăm spre ceea ce este scris: ,,Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea, vine judecata…”

„Sigur, ne dorim prelungirea vieții și nu dorim să grăbim plecarea, ne place aici, dar ea este inevitabilă! Când, cum, unde vom fi atunci când plecăm… nu știm! Ce putem face este să ne pregătim, să stăm „cu bagajele la ușă”, că nu știm momentul în care ne sună ceasul și…, vaccinați sau nevaccinați, trebuie să plecăm!

„Nu s-a inventat niciun vaccin care să ne asigure traiul mai bun și o viață lungă, este doar o iluzie de o clipă. Cred și respect știința, aceasta vine de la Dumnezeu! Dumnezeu a capacitat oameni care să ne ușureze viața, munca și chiar să avem un strop de sănătate mai bună. Îi felicit pe toți cei care s-au pus în slujba semenului!

Mă frământă însă o problemă: De ce omul se preocupă așa de mult de viața efemeră, de timpul scurt pe care îl are, pentru că oricum trebuie să plece într-o zi, iar de ceea este important nu se interesează? Cum de investește, stă la coadă, își face programare din timp, plătește oricât, se asigură că totul decurge bine pentru a-și lua medicamentele, vaccinurile salvatoare, dar la veșnicie nu se gândește? De ce omul nu crede că există ceva mai mult decât pământul? Este și veșnicie! Nu trebuie să faci parte din nicio sectă sau să fii habotnic pentru ca să ai această convingere! Trebuie doar să îți deschizi ochii și să privești în jur, trebuie să privești în istorie și să înveți de la ea, privește în sus și fă-ți socotelile… Gândește-te la ceea ce a spus apostol Pavel: ,,Dacă numai pentru viața aceasta ne-am pus nădejdea, suntem cei mai nenorociți dintre oameni…”

Apreciez și sunt încântat că se ridică tot mai mulți oameni cu capul pe umeri, raționali, slujitori sau nu, oameni care văd realitatea, lipsiți de habotnicia religioasă… și spun Adevărul, care deranjează! Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți aceia care gândesc și vorbesc, mă rog pentru aceia care vorbesc fără să gândească!

Realitatea este că nimic în acestă lume nu este sigur! Un singur lucru este sigur: moartea! Viața este nesigură, tot ce oferă omul este nesigur! Nu ne amețim cu promisiunile omului, suntem în nesiguranță în dacă ne încredem în el!

Ceea ce îmi doresc este să fim convinși că există Cineva care a oferit un ,,vaccin” antimoarte veșnică! Dacă te lași convins că trebuie să te ,,vaccinezi” cu acesta, vei trăi, nu 100 de ani, ci veșnic! Cred că aceasta ar trebui să fie preocuparea noastră principală! Să ne procurăm, să stăm la coadă, să ne facem programare, să nu ne pierdem rândul! Acesta se găsește la crucea Domnului Isus! Acolo a murit pentru păcatele noastre, pentru ca noi să nu murim, ci să trăim veșnic! Cine este interesat va veni urgent la El să-și rezolve problema veșniciei, fiindcă aceasta contează! El asigură ,,cel mai bun vaccin” care ne păstrează sufletele o veșnicie, cu El. Gândește-te la ce trebuie cu adevărat: să te zbați, păstrându-ți viața aici pentru încă vreo câțiva ani, neglijând veșnicia sau să dai totul la o parte și să apelezi la Acela care îți asigură veșnicia?

Hristos rămâne unicul Fiu al lui Dumnezeu care a coborât la noi, ne-a oferit soluția, ne pregătește și ne va duce să locuim cu El pentru totdeauna!

Sorin Cigher
29 ianuarie 2021, Sibiu

Publicat în EditorialEtichetat , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *